Полювання на НЛО в Північній Америці продовжується. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив в Twitter про ще одне підтверджене збиття у винищувача F-22 ПС США.

«Я наказав збити невпізнаний об’єкт, який порушив повітряний простір Канади. NORAD збив об’єкт над Юконом. Були підняті в повітря канадські та американські літаки й американський F-22 успішно уразив об’єкт», – написав Трюдо.

Відомо, що перед наданням наказу про застосування сили Джастін Трюдо поспілкувався з президентом США Джо Байденом. Зараз канадські військові шукають уламки об’єкта для подальшого аналізу.

Це вже третій за останній тиждень приклад бойового застосування винищувача F-22. Як і два минулих рази, для ураження неідентифікованого летючого об’єкта використовувалася ракета повітря-повітря AIM-9X Sidewinder.

Цього разу посадовці США і Канади не давали даних ані про швидкість, ані про висоту пересування об’єкта, ані про його розмір. Чекаємо додаткової інформації.

Нагадаємо, позавчора F-22 знищив невідомий об’єкт на Алясці на висоті близька 12 км. Тиждень тому ПС США знищили китайський шпигунський аеростат над Атлантикою.