Винищувач F-22 ПС США збив над Аляскою ще один неідентифікований летючий об’єкт. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США контрадмірал Джон Кірбі. Сталось це лише тиждень після того, як ПС США знищили китайський шпигунський аеростат над Атлантикою.

Наразі невідомо, кому належав цей об’єкт – американській організації чи приватній компанії, або іноземній країні, але він знаходився на висоті 12 км (проти більше ніж 24 км у китайського аеростата) і загрожував цивільному авіасполученню.

НЛО був набагато менший, ніж збитий раніше аеростат. Джон Кірбі оцінив його як «розміром з невелике авто». Уламки невідомого об’єкта вже розшукують, що ускладнюється тим, що вони, скоріш за все, впали в замерзлу воду у малонаселеній місцевості.

Наказ на знищення віддав особисто президент Джо Байден, для ураження об’єкта була використана ракета повітря-повітря AIM-9X Sidewinder.

Відразу після оголошення усі соціальні мережі наповнили численні жарти про інопланетян та НЛО. Будемо чекати додаткових подробиць про природу збитого об’єкта.