Система автоматичного керування авто Mercedes Drive Pilot стала першою, яка запрацює в США. Понад рік тому її також дозволили на батьківщині автовиробника.

В Сполучених Штатах спробувати Drive Pilot поки що можна лише в Неваді, де такий дозвіл надається всім виробникам з належними технічними можливостями. При цьому Mercedes залишив обмеження швидкості до 65 км/год (40 миль/год) при роботі автопілота. 

Система Mercedes багато в чому схожа на конкурентні від Tesla, GM чи Ford, але при цьому автівка не вимагає від водія повної уваги на дорогу, що дозволить, наприклад, повернутися для розмови з пасажиром чи грати на розважальній системі, хоча й може сигналізувати про те, що потрібно взяти керування на себе. Тому залишатися готовим у будь-який момент «перехопити» кермо все ж потрібно.

Автопілот Mercedes Drive Pilot третього рівня запрацює в США

Важливим моментом залишається те, що камери автівки мають бачити обличчя водія. Тому подрімати по дорозі на роботу, як вже траплялося з власниками Tesla, наприклад, все ще не можна. Також Drive Pilot, як і в Німеччині, в США працюватиме лише на «відповідних ділянках автострад та місцях з високою інтенсивністю руху». 

Зазначається, як показали деякі дослідження, при перехопленні керування автівкою в ситуації, коли людина тривалий час не слідкувала за ситуацією на дорозі, часто трапляються проблеми із занадто сильною реакцією. В екстреній ситуації людина, яка довго відволікалася від дороги, може смикнути кермо або загальмувати сильніше за потрібне, чи взагалі неправильно відреагувати на події. До того ж подібні дії можуть спровокувати ефект «доміно» в потоці автівок.