Минулого тижня компанія Mercedes отримала дозвіл на використання автопілоту «третього рівня». Раніше в машинах було багато асистентів, які утримували їх у смузі, або могли підтримувати швидкість та реагувати на автівки попереду. Але все одно все це потребувало уваги водія. А от новий Drive Pilot дозволить йому прибрати руки з керма і взагалі відволікатись від дороги.

Німецьке федеральне управління автомобільного транспорту задоволене рівнем безпеки цієї системи та дозволило «випускати» її на дороги. За допомогою GNSS, камер, радарів, лідарів, датчиків вологи й навіть мікрофону (щоб автівка могла «почути» наближення машин екстрених служб), Drive Pilot дозволено керувати самостійно на закритих трасах зі швидкістю не вище 60 км/год.

Тож так, такий автопілот не зможе завезти власника у магазин чи паб, а потім доставити додому, але дозволить трохи розслабитись у заторі на довгій трасі. Дозвіл на використання системи в Німеччині автоматично погоджує її на території Євросоюзу, а також в Англії, Австралії, Японії та Кореї.

Система Drive Pilot буде доступна вже наступного року як опція для Mercedes S-Class та EQS.