Як і більшість технологічних компаній, Spotify також має деякі проблеми. За останній квартал операційні збитки музичного сервісу сягнули приблизно $250 млн, що відповідає прогнозу в понад $300 млн. Але компанія завжди надавала перевагу зростанню, а не отриманню прибутків. І тут є значні успіхи.

Так, станом на 31 грудня, сервіс набрав 205 млн підписників, що на 14% більше за торішні показники. Щомісячна кількість користувачів зросла на 20%, або 489 млн загалом. При цьому середній дохід з передплатників становить приблизно $4,93, що на 3% більше, ніж минулого року, але й менше за попередній квартал ($5,01).

Четвертий квартал 2022 року $SPOT забезпечив значне зростання платформи. Ми успішно завершили 2022 рік, попри складний рік. Очікуйте, що ми будемо рухатися швидше з більшою інтенсивністю зусиль, забезпечуючи ще більшу ефективність у 2023 році.

Тижнем раніше компанія також оголосила про звільнення 6% робітників, проводячи реструктуризацію та намагаючися скоротити витрати на тлі погіршення економічної ситуації.

Доповідь інвесторам про поточний стан не розкрила деталей щодо запуску Spotify HiFi, про який було оголошено два роки тому й користувачі вже натрапляли на згадку про нього. Тим часом деякі конкуренти, як-от Apple Music та Amazon Music, вже пропонують треки без втрати якості без додаткової доплати.