Spotify планує скоротити 6% своєї робочої сили та понесе пов’язані з цим витрати в розмірі близько $50 млн. Про це повідомляє Reuters.

Технологічна галузь стикається зі спадом попиту після двох років зростання, спричиненого пандемією, протягом яких вона активно наймала працівників. Це призвело до того, що компанії втратили тисячі робочих місць.

«За останні кілька місяців ми доклали значних зусиль для скорочення витрат, але цього виявилося недостатньо, – заявив генеральний директор Деніел Елк Spotify Techn у своєму блозі, оголосивши про скорочення приблизно 600 робочих місць. – Я був занадто амбітним в інвестуванні, випереджаючи зростання наших доходів».

Минулого року операційні витрати Spotify зростали вдвічі швидше, ніж доходи, оскільки компанія агресивно вкладала гроші в бізнес подкастів, який є більш привабливим для рекламодавців завдяки вищому рівню залученості.

Водночас бізнес скоротив витрати на рекламу на платформі, що відображає тенденцію, яка спостерігається в Meta і материнській компанії Google Alphabet, оскільки стрімке зростання процентних ставок і наслідки повномасштабного нападу росії на Україну тиснули на економіку.

Компанія, акції якої зросли на 5,8% до $103,55, зараз проводить реструктуризацію, намагаючись скоротити витрати та пристосуватися до погіршення економічної ситуації.