Стримінговий сервіс Netflix раніше оприлюднив список фільмів, які вийдуть на його платформі у 2023 році, серед яких опинився і «Повсталий Місяць» / Rebel Moon Зака Снайдера.

Картини режисера, як правило, привертають увагу глядачів, тим більше такі масштабні. Адже, як стало відомо зараз, історія фільму буде розділена на дві частини.

«Коли ми побачили, наскільки великий світ, який він створив, ми подумали, що буде краще подати його у двох частинах, а не в одному фільмі, — сказав співголова відділу оригінальних фільмів Netflix Орі Мармрур у розмові з Variety. – Це така історія, яка може розвиватися».

Мармур також додав, що Снайдер виношував концепцію фільму десятиліттями, і навіть порівняв її із «Зоряними війнами». Це порівняння дуже доречне, оскільки Снайдер пропонував зняти «Зоряні війни» студії Lucasfilm задовго до того, як Disney купив цю компанію. Навіть історія фільму дуже нагадує «Зоряну» сагу, змішану з «Сімома самураями» Акіри Куросави: Софія Бутелла грає роль Кори, молодої жінки, яка має зібрати групу воїнів, щоб дати відсіч нападу галактичної імперії.