Щороку Netflix складає список нових фільмів, щоб зацікавити передплатників новинками та переконати тих, хто ще не підписаний на стримінговий сервіс, що їм варто це зробити. Цей рік не став виключенням, й у списку Netflix можна знайти різножанрові картини, від романтичних комедій до фантастичних бойовиків.

«Лютер: Занепале сонце» / Luther: The Fallen Sun

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Опальний детектив Джон Лютер (Ідріс Ельба) тікає із в’язниці, щоб розкрити жахливі вбивства у Лондоні та вистежити серійного вбивцю. У фільмі також знялися Синтія Еріво, Енді Серкіс та Дермот Кроулі, а його прем’єра відбудеться 10 березня.

«Мати» / The Mother

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

У фільмі «Мати» режисера Нікі Каро та співавторів Міші Гріна і Пітера Крейга Дженніфер Лопес грає роль колишньої найманої вбивці, яка нарешті вирішує вийти з підпілля, щоб знайти та захистити доньку, від якої вона спочатку відмовилася, намагаючись вберегти її від небезпеки. У фільмі також знялися Джозеф Файнс, Омарі Гардвік, Гаель Гарсія Берналь, Пол Расі та Люсі Паес. Прем’єра відбудеться 12 травня.

«Евакуація 2» / Extraction 2

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Кріс Гемсворт повертається в ролі австралійського найманця Тайлера Рейка у фільмі режисера Сема Гаргрейва, який є продовженням першої «Евакуації» від продюсерської компанії братів Руссо AGBO. Коли невинна сім’я безжального грузинського гангстера потрапляє до в’язниці, Тайлер отримує завдання повернути їх у безпечне місце неушкодженими. У фільмі також знялися Голшифте Фарахані, Адам Бесса, Даніель Бернхардт і Тінатін Далакішвілі, а його прем’єра відбудеться 16 червня.

«Вони клонували Тайрона» / They Cloned Tyrone

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Хоча спочатку Netflix повідомляв, що прем’єра фільму «Вони клонували Тайрона» режисера Джуела Тейлора відбудеться 2022 року, тепер його запуск заплановано на липень цього року. Хоча Фонтейн (Джон Бойєга), Йо-Йо (Тейона Періс) і Слік Чарльз (Джеймі Фокс) зазвичай не сходяться у поглядах, ця трійця об’єднується, щоб викрити масштабну урядову таємницю, пов’язану з клонуванням, і привернути увагу громадськості до того, що відбувається. У фільмі також знялися Кіфер Сазерленд та Альфонс Ніколсон, а його прем’єра запланована на 21 липня.

«Діва в біді» / Damsel

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

У фільмі режисера Хуана Карлоса Фреснаділло «Діва в біді» Міллі Боббі Браун грає роль молодої дівчини, яка майже не проти вийти заміж за прекрасного принца, аж доки не розуміє, що все не так, як здається на перший погляд. Хоча дівчина була б не проти одруження, коли вона розуміє, що королівська родина насправді хоче принести її в жертву дракону, вона опиняється в пастці в печері та змушена використовувати свою кмітливість, щоб вижити. У фільмі також знялися Анджела Бассетт, Робін Райт, Рей Вінстоун, Нік Робінсон, Брук Картер і Шохре Агдашлу, прем’єра відбудеться 13 жовтня.

«Лео» / Leo

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Після довгого життя, проведеного домашнім улюбленцем, 74-річна ящірка Лео (Адам Сендлер) хоче лише трохи побути поза тераріумом і якомога далі від свого сусіда-черепахи (Білл Берр), перш ніж він помре від старості. Але коли Лео нарешті здійснює свій план втечі, він одразу ж потрапляє в хаотичне життя школярів. Анімацію озвучили Сесілія Стронг, Джейсон Александер, Роб Шнайдер, Джо Кой та Стефані Хсу, а її прем’єра відбудеться 22 листопада.

«Залиш світ позаду» / Leave the World Behind

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Сценарист і режисер Сем Есмаїл у фільмі «Залиш світ позаду» розповідає історію двох родин, які відпочивають на Лонг-Айленді, і чию відпустку перериває раптове масове відключення електроенергії, яке, здавалося б, залишає більшу частину острова без світла. Поки сім’ї намагаються з’ясувати, що відбувається, з’являються дві таємничі постаті, які попереджають їх, що за відключенням електроенергії криється щось більше, ніж здається. Фільм з Джулією Робертс, Махершалою Алі, Ітаном Хоуком, Міхалою Геррольд, Фаррою Маккензі, Чарлі Евансом та Кевіном Бейконом дебютує 8 грудня.

«Повсталий Місяць» / Rebel Moon

Netflix показав список власних фільмів на 2023 рік

Життя тих, хто називає колонії на зовнішньому краю галактики домом, мирне, але коли руйнівні армії тиранічного регента Балісарія загрожують способу життя колоній, молода жінка на ім’я Кора починає будувати власну армію, щоб захистити себе. У фільмі зіграли Софія Бутелла, Джимон Хунсу, Ед Скрайн, Мішель Гюйсман, Бей Дуна, Рей Фішер, Чарлі Ганнем, Ентоні Гопкінс, Корі Столл та Джена Малоун, його прем’єра відбудеться 22 грудня.