Виявляється, одними лише вкладками, які з’явились у File Explorer в останньому значному оновленні Moment 1, Microsoft обмежуватися не збирається. Чутки про роботу над новим інтерфейсом Провідника Файлів з’явилися ще пару тижнів тому, а зараз ресурс Windows Central оприлюднив перші внутрішні макети того, як може виглядати File Explorer у майбутньому.

Microsoft планує оновлення інтерфейсу File Explorer у Windows 11

Так, на скриншоті можна побачити перероблений заголовок, кнопки New, Copy, Paste тощо “переїдуть” у вікно перегляду папки, а домашня сторінка отримає тіснішу інтеграцію з Microsoft 365: у верхній частині буде стрічка з “рекомендованими” файлами у вигляді великих мініатюр з відображенням їхнього вмісту.

Також повідомляється, що Microsoft працює над новою областю галереї File Explorer, в якій буде збільшений попередній перегляд зображень. Загальне оновлення елементів інтерфейсу несуттєве, але воно має на меті наблизити системний менеджер файлів до сучасного напрямку дизайну, який просуває компанія, з закругленими кнопками та зручнішими для сенсорних екранів елементами.