Як повідомлялося влітку, Microsoft змінила цикл розробки Windows 11 — система отримуватиме одне велике оновлення на рік, а не два, як Windows 10 (і перший такий апдейт, 22H2, вже вийшов у вересні). Натомість компанія планує частіше випускати менш значущі оновлення, які отримали назву Moments — і перший з них вже доступний для завантаження через Windows Update.

Як вже давно обіцялося, з цим апдейтом Файловий Провідник Windows отримав систему вкладок, а також покращений розділ Favorites.

Windows 11 отримала апдейт Moment 1

Крім того, Microsoft представила функцію “Рекомендовані дії” (Suggested actions): система автоматично розпізнає телефонні номери або майбутні дати у тексті та пропонує можливі дії у відповідних програмах (Phone Link, Teams, Skype, Calendar тощо).

Windows 11 отримала апдейт Moment 1

“Переповнення Панелі завдань” (Taskbar Overflow) — ще одна функція, яку Microsoft анонсувала кілька місяців тому. Відтепер, якщо на Панелі завдань закінчиться місце через надто велику кількість закріплених ярликів або відкритих вікон, вони не зникатимуть, як це було раніше, а “ховатимуться” під кнопкою з трьома крапками в самому кінці панелі — кнопка відкриватиме додаткове меню з “надлишком” піктограм.

Windows 11 отримала апдейт Moment 1

Було покращено функціональність Windows Share — система знаходить більше пристроїв поблизу для обміну файлами безпосередньо з Робочого столу, Провідника файлів, Xbox та інших програм. Також з новим апдейтом Windows 11 стала підтримувати Android-додатки з Amazon App Store у 31 країні (але не в Україні).

Епопея з поверненням Менеджера Завдань у контекстне меню Панелі завдань продовжується — хоча ця функція й була анонсована для оновлення Moment 1, її все ще немає. За бажанням її можна таки додати за допомогою редагування реєстру, або ще трохи почекати: канал Release Preview вже отримав новий білд Windows 11 22H2 build 22621.754 (KB5018496), в якому ця функція нарешті запрацювала. Також в поточний апдейт не потрапив оновлений системний додаток Photos — він очікується пізніше цього місяця.