Голосові асистенти вже доволі розумні, щоб виконувати певний обсяг команд користувача, серед яких є й виклик поліції. Щоправда, в деяких випадках це трапляється випадково, а іноді ще й призводить до курйозних ситуацій.

Цього тижня такий трапився в Австралії. Тренер з тайського боксу Джеймі Аллейн за допомогою Siri випадково викликав поліцію прямо на тренування.

Під час ранкового тренування з клієнтом, Джеймі не знімав свої Apple Watch 7. В якийсь момент тренування було перервано загоном поліції з 15 офіцерів. Але в залі все було добре й ніхто поліцію не викликав.

Пізніше з’ясувалося, що під час виконання вправ, тренер повторював «один-один-два», що є номером для виклику екстрених служб Австралії (аналог 911 в США). Разом з цим Джеймі підтримував клієнта фразами «гарний постріл», що й почули під час виклику поліції.

Так, оператору здалося, що це може бути ситуація пов’язана зі стріляниною або спробою самогубства, й загін поліції було направлено на адресу спортивної зали. На щастя, в цьому випадку обійшлося без неприємностей й в усьому швидко розібралися.

Також зайві проблеми з хибними викликами наразі створюють нові iPhone, які здатні визначати потрапляння в ДТП. Спочатку, коли смартфони тільки вийшли в продаж, були випадки хибних спрацювань на американських гірках, а зараз такі трапляються під час зайняття зимовими видами спорту.