Компанія Boston Dynamics оприлюднила нове відео свого робота Atlas, в якому він перекидає дошки та сумки з інструментами на фальшивому будівельному майданчику.

У другому ролику керівник команди Boston Dynamics по роботі над Atlas Скотт Куіндерсма пояснив, що відео «призначене для того, щоб повідомити про розширення досліджень, які ми проводимо над Atlas». Як завжди, важливо зазначити, що ці відео ретельно сплановані та структуровані, а падіння та помилки відредаговані. Але, як зазначає Куіндерсма, для Atlas це все одно важлива віха.

«Ми не просто думаємо про те, як змусити робота динамічно рухатися в навколишньому середовищі, як ми це робили в паркурі й танцях», – каже Куіндерсма. «Тепер ми починаємо використовувати Atlas на практиці та думаємо про те, як робот повинен сприймати об’єкти та маніпулювати ними у своєму середовищі».

Це помітна зміна в публічних заявах компанії, що належить Hyundai, яка раніше ніколи не наголошувала на тому, як її двоногі машини можуть бути використані на робочому місці. Boston Dynamics має лише двох роботів, яких продає: Stretch і Spot.

Stretch – це колісна машина з величезною рукою, призначена для переміщення ящиків на складах, тоді як Spot – чотириногий робот, який в основному використовується для виконання завдань спостереження та інспекції, виконуючи роль віддаленої камери відеоспостереження або картографування будівельних майданчиків і заводів за допомогою 3D-сканерів.