Google та NVIDIA також висловили занепокоєння FTC (Федеральній торговій комісії США) з приводу придбання Microsoft компанії Activision Blizzard, що додало «масла у вогонь» урядової справи проти угоди на суму $68,7 мільярда, повідомляє Bloomberg з посиланням на людей, знайомих з цим питанням.

Компанії приєдналися до Sony в піднятті проблем з угодою, на яку FTC подала в суд у грудні, щоб заблокувати її. Комісія стверджувала, що угода буде перешкоджати конкуренції в індустрії відеоігор, і призначила внутрішній судовий розгляд на серпень. Будь-яка з компаній може бути викликана для надання свідчень в рамках судового розгляду FTC.

Google та NVIDIA надали інформацію, яка підтверджує ключове твердження FTC – що Microsoft може отримати несправедливу перевагу на ринку хмарних, підписних та мобільних ігор – за словами людей, які попросили не називати їхні імена, оскільки процес є конфіденційним. У своїх зауваженнях до FTC компанія NVIDIA підкреслила необхідність рівного і відкритого доступу до ігор студії, але прямо не виступала проти придбання, за словами одного зі співрозмовників.

Microsoft вперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати такі блокбастери, як Call of Duty і World of Warcraft, до бізнесу, який вже включає консоль Xbox, франшизи Halo і Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може ускладнити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.