Ілон Маск, який у січні 2021 р. став другою людиною, яка накопичила більше ніж $200 млрд (за місяць після Джеффа Безоса), здобув ще одне бізнес «досягнення». Він перший з бізнесменів спромігся втратити $200 млрд. Про це пише Bloomberg.

На піку 4 листопада 2021 р. статки Ілона Маска сягнули $340 млрд, і протягом року він залишався найбагатшою людиною світу, поки у грудні 2022 р. його не обігнав Бернар Арно, французький магнат, який володіє контрольним пакетом компанії Louis Vuitton Moët Hennessy, що займається продажем предметів розкоші.

Зараз, після чергового падіння акцій Tesla, згідно з Bloomberg Billionaires Index, Ілон Маск має лише «жалюгідні» $137 млрд, але він залишається другою найбагатшою людиною у світі.

Втрата статків на фоні дуже «дивних» дій Маска протягом цього року не дивна. Але слід зауважити, що на фоні всесвітньої економічної кризи, яку спричинила російсько-українська війна, майже усі фігуранти переліку мільярдерів втратили досить велику частку своїх статків. Наприклад, вічний конкурент Маска Джефф Безос зараз лише шостий у переліку найбагатших людей зі статками у $107 млрд.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про найбагатших людей України, серед яких на подив багато представників IT-галузі.