Waze є одним з найпопулярніших застосунків для автомобільної навігації завдяки інформації про дорожньо-транспортні пригоди, що надходить в режимі реального часу від спільноти користувачів. Тепер нова бета-версія програми від Google буде попереджати користувачів про дороги зі статистично високим рівнем аварійності на основі даних спільноти Waze, повідомляє Geektime.

В бета-версії Waze дороги, які мають підвищений ризик, позначаються на карті червоним кольором. Функція також показує лише одне спливаюче повідомлення про небезпечні дороги навколо водія, можливо, з метою запобігти перетворенню обережності в тривогу.

Waze тестує сповіщення, які мають попередити водіїв про дороги з «історією аварій»

Якщо користувач перебуває у країні, де активна ця функція, та має доступ до бета-версії, то отримає у Waze спливаюче вікно, в якому зазначено: «Використовуючи звіти водіїв та ваш маршрут, ви можете побачити попередження про «Історію аварій» на деяких дорогах».

Хоча ця функція працює лише в бета-версії Waze, вона, ймовірно, незабаром стане доступною для широкої громадськості. Проте для користувачів, які не захочуть отримувати такі тривожні сповіщення, можна буде вимкнути їх у налаштуваннях.

Це одна з перших нових функцій, що з’явилася у Waze після того, як Google об’єднав команду розробників сервісу разом з командою Карт Google. Тепер вони працюють в одному підрозділі Google Geo. Ця новина викликала реакцію у багатьох користувачів Waze, які мали негативний досвід з іншими подібними реорганізаціями в Google, коли компанія закривала популярні сервіси, не відчуваючи впевненості в їхньому майбутньому. Проте, схоже, що поки що за Waze можна не переживати, адже сервіс продовжує розвиватися.