Компанія Google вирішила об’єднати команди, які розробляють її картографічні сервіси Google Maps та Waze. Проте, принаймні поки що, їхні застосунки залишаться окремими, повідомляє The Wall Street Journal.

Підрозділ Geo поглине понад 500 співробітників Waze, який був незалежним від Google з моменту його придбання у 2013 році та зберігав окрему культуру. Застосунок Waze також розроблявся окремо від материнської компанії, проте інтегрується в її розробки, такі як Android Auto, а віднедавна й Android Automotive, який буде ширше доступний наступного року. Окрім того, такі сервіси Google, як YouTube Music, інтегруються з Waze для управління аудіо в застосунку.

В результаті злиття команд, одна організація буде контролювати Google Maps, Street View, Earth і Waze, щоб зменшити дублювання, пов’язане з картографією.

Жодних звільнень не планується, хоча Waze більше не матиме власного генерального директора. Це відбувається в контексті того, що технологічні компанії шукають шляхи підвищення ефективності в нинішніх економічних умовах.

Google повідомив WSJ, що компанія «залишається глибоко відданою унікальному бренду Waze, улюбленому застосунку й спільноті волонтерів і користувачів», і що програма залишиться окремою від Google Maps.