Twitter оголосив через свій акаунт «Безпека», що він «визначив кілька політик, де призупинення було непропорційною дією за порушення правил». Соціальна мережа вже почала відновлювати акаунти, які були призупинені за порушення цих правил і буде скасовувати більше блокувань щотижня протягом наступного місяця. Не уточнюється, про які саме правила йдеться і які саме акаунти будуть відновлені. Але при перевірці виявилося, що акаунт Mastodon та журналістів, які нещодавно були заблоковані через нові правила про доксинг, знову працюють.

За останній тиждень Twitter заблокував кілька акаунтів, починаючи з @ElonJet, який відстежував польоти приватного літака Ілона Маска, використовуючи загальнодоступні дані. Інші акаунти, які також відстежували літаки урядових установ і високопоставлених осіб, також були заборонені.

У своєму акаунті Маск повідомив, що будь-який обліковий запис, який «відстежує інформацію про місцеперебування будь-кого в режимі реального часу, буде призупинено». У наступному твіті він заявив, що за машиною, яка перевозила його дитину, «стежив божевільний сталкер», і що він подає в суд на Джека Суїні, студента коледжу, який керував акаунтом @ElonJet, і на «організації, які підтримували заподіяння шкоди [його] сім’ї».

Після блокування акаунтів журналістів Маск розмістив опитування, в якому запитував, чи повинен він відновити акаунти користувачів, які в режимі реального часу вказали його точне місцеперебування, «зараз» або «через 7 днів». Переміг варіант «зараз», і Маск пообіцяв, що ці акаунти будуть відновлені.

Наразі Twitter відновив Райана Мака з The New York Times, Метта Біндера з Mashable, Міка Лі з The Intercept і Доні О’Саллівана з CNN і Кіта Ольберманна з Countdown. Чи скасує Twitter найближчими днями призупинення @ElonJet, поки що неясно.