Окрім блокування журналістів, Twitter також почав блокувати посилання на багато основних серверів Mastodon, який деякі користувачі розглядають як основну альтернативу соціальній мережі Ілона Маска. При чому Twitter блокує не тільки посилання на Mastodon, але й видалив акаунт сервісу зі своєї платформи.

При спробі залишити посилання на Mastodon у Твіттері з’являється повідомлення про помилку: «Ми не можемо виконати цей запит, оскільки це посилання було визначено Twitter або нашими партнерами як потенційно шкідливе». Зараз Twitter блокує посилання на оригінальний сервер mastodon.social та понад 10 інших доменів, повідомляє The Verge.

Заборона на Mastodon слідує за недавніми подіями навколо акаунта ElonJet, який відстежує перельоти приватного літака генерального директора Twitter Ілона Маска. У середу Twitter призупинив роботу акаунта і незабаром слідом забанив його власника – Джека Суїні. Twitter також ввів нову політику, яка забороняє людям ділитися в прямому ефірі місцеперебуванням іншої людини.

Судячи з усього, блокування Mastodon відбулося після того, як його обліковий запис твітнув посилання на сторінку ElonJet у себе на платформі.