Прогноз EA Sports щодо переможця Чемпіонату світу з футболу 2022 р. виявився влучним. Збірна Аргентини перемогла збірну Франції за післяматчевими пенальті з рахунком 4:2. Основний час завершився з рахунком 2:2. Додатковий – 3:3. Голи забили Ліонель Мессі (один з гри, інший з пенальті), Анхель Ді Марія та Кіліан Мбаппе (один з гри, два з пенальті).

Користуючись власним рейтингом команд і зімітувавши усі 64 матчі у грі FIFA 23, EA Sports прогнозували фінал між збірними Аргентини та Бразилії, у якому з рахунком 1:0 мала перемогти Аргентина. Автором єдиного голу мав би стати Ліонель Мессі. Третє місце за цим прогнозом зайняла збірна Франції.

Аргентина – чемпіон світу з футболу 2022 року! EA Sports знову вгадали

Що ж, у реальності Бразилія не змогла подолати Хорватію (3 місце у підсумках турніру) у чвертьфіналі, а ось Аргентина і Франція таки опинилися у першій трійці. І Мессі таки забив навіть два голи. Але кращим бомбардиром турніру став Кіліан Мбаппе (Франція), який забив аж 8 м’ячів. Що ж, EA Sports знову вгадала і в цілому це був дуже непоганий прогноз.

Нагадаємо, EA Sports робить подібні передбачення у власних футбольних симуляторах вже багато років. І останні чотири Чемпіонати світу з футболу (2010, 2014, 2018 та 2022 рр.) вони вгадували переможців. Насправді це дуже непогано характеризує рівень симуляції реальних команд в іграх серії FIFA.

Що ж, поздоровляємо Аргентину з третім титулом і дякуємо обом командам за красиву гру. Це був дійсно дуже напружений, красивий та драматичний матч.