Тишком-нишком, але вже з’явився повний перелік версій та прайс-лист на новий кросовер Nissan X-Trail для України! Що запропоновано? Зараз уважно поглянемо й обговоримо…

Новий Nissan X-Trail – звичний формат

Саме так! Змінюючи покоління, автомобіль залишився у своєму добревідомому форматі: це кросовер середнього класу – довжиною 4,68 метра, шириною 1,84 метра, висотою 1,73 метра. Однак при збереженні формату та розмірів (плюс-мінус), новий кросовер Nissan X-Trail кардинально оновив дизайн: майже пряма лінія «підвіконня», двоповерхові фари, масивна решітка радіатора.

Особисто мені, цей автомобіль нагадує навіть не свого прямого попередника, а кросовери Nissan XTrail першого-другого покоління – як раз вони були «прямокутні» та «брутальні».

Водночас новий кросовер Nissan X-Trail став більш розкішним та сімейним. Варто лише поглянути на новий салон, де тон задають пара 12,3-дюймових дисплеїв, масивний блок «клімату», кермо з широкими спицями. Проте схожий салон ми вже бачили – на моделі Nissan Qashqai. Але ось чим відрізняється «старший брат» Nissan X-Trail, то це наявністю 7-місної версії автомобіля!

Насправді такі варіанти існували ще в минулому поколінні моделі Nissan X-Trail, проте лише для деяких ринків збуту. Але ж відтепер 7-місний варіант Nissan X-Trail буде доступний і в Україні.

Колісна база не змінилась (2,705 метри), проте змінилось оформлення передньої частини салону та компонування задньої – для України буде доступна 7-місна версія з третім рядом сидінь! В залежності від кількості місць та комплектації, варіюється й об’єм багажника: від 485 до 585 літрів у стандартному положенні сидінь другого ряду.

Техніка: гібриди, турбо, повний привод e-4ORCE

Вважаєте, що поява 7-місної версії – це найголовніша революція для нового Nissan X-Trail? А як щодо пропозиції лише гібридних та електрифікованих версій автомобіля?!

Так-так, звичайних варіантів двигунів наразі не заявлено взагалі. Більш того, немає навіть «атмосфера» та «чотири циліндри». Наразі новий кросовер Nissan X-Trail в Україні запропонує дві версії, причому обидві побудовані навколо бензинового двигуна VC-Turbo: робочий об’єм 1,5 літра, три циліндри, турбіна та змінна ступінь стиснення.

Гібридна версія MHEV передбачає технологію «м’якого гібрида» та потужність 163 к.с., що передається на передні колеса через трансмісію XTRONIC. Наразі показники споживання палива такого автомобіля ще знаходяться в процесі уточнення, проте вже відоме прискорення до «сотні» (9,6 секунди) та максимальна швидкість на рівні 200 км/год.

Альтернативою йому виступає електрифікований варіант Nissan X-Trail – з власним позначенням e-POWER: в цьому випадку ДВЗ взагалі використовується лише для обертання генератора та отримування електроенергії, а рух забезпечено завдяки електромотору. Або навіть електромоторам. Якщо потрібно отримати кросовер Nissan X-Trail з повним приводом – то це обов’язкового буде електрифікований варіант Nissan X-Trail e-POWER з повним приводом e-4ORCE, що реалізований завдяки двом електромоторам.

Потужність версії Nissan X-Trail e-POWER з одним електромотором та переднім приводом складає 204 к.с., потужність версії Nissan X-Trail e-POWER з двома електромоторами та повним приводом e-4ORCE сягає 213 к.с. Прискорення до «сотні» займає 7-7,2-8 секунд (в залежності від типу приводу та кількості місць в салоні), максимальна швидкість заявлена на рівні 170-180 км/год.

Найцікавіше – на букву «е»! Мова йде про електрифікований варіант Nissan X-Trail ePOWER (ДВЗ використовується як генератор), а також повний привод e-4ORCE (побудований на основі двох електромоторів). Але можливо це аж занадто радикально для консервативних покупців Nissan XTrail? І чи погодяться вони платити за інновації?

Ціна нового Nissan X-Trail та його суперники

Отже: комбінація з версій MHEV або e-POWER, переднього або повного приводу, п’яти різних комплектацій, стандартного 5- або 7-місного салону – все це дає нам 21 (!) варіант автомобіля Nissan X-Trail. Крім того, додайте різне забарвлення кузова, двоколірне виконання, різноманітні варіанти оздоблення сидінь…

Старт автомобіля Nissan X-Trail дає комплектація Visia, яка вже пропонує «автомат» (варіатор XTRONIC), фари Full LED, кондиціонер, пакет систем активної безпеки та багато іншого. Однак тут буде лише MHEV-гібрид, передній привод та 5-місний салон. Ціна автомобіля Nissan X-Trail Visia – від 1,19 млн грн.

Наступна комплектація Acenta додає, наприклад, камеру заднього огляду, підтримку Apple CarPlay та Android Auto, підігрів сидінь та керма. Крім того, можна обрати версію MHEV або e-POWER, передній або повний привод, 5- або 7-місний салон. Діапазон цін – від 1,3 до 1,59 млн грн.

Далі йдуть комплектації N-Connecta (плюс два 12,3-дюймових дисплеї та круговий огляд), Tekna (плюс адаптивне дальнє світло та аудіо Bose), Tekna+ (плюс преміумшкіра в салоні). В цих комплектаціях також можливі будь-які комбінації силових агрегатів, типу приводу, кількості місць в салоні. Але ж такі автомобілі оцінюються вже від 1,4 до 1,97 млн грн.

Пропонуючи вартість 1,19-1,97 млн грн, кросовер Nissan XTrail отримує багато конкурентів: тут є азійські та європейські марки, бензинові та дизельні двигуни, гібридні варіанти, цікаве обладнання та максимальні комплектації. Виграти «перегони за гаманець» у таких суперників буде непросто…

Чи подужає новий Nissan X-Trail? Дізнаємось вже скоро – старт продажів заплановано на початок 2023 року. Але, схоже, кросовер Nissan X-Trail добре підготувався й готовий запропонувати декілька «козирів», що можуть стати вирішальними для покупців.