Кажемо «Nissan Qashqai» – а чуємо «ринковий успіх». Цей кросовер завжди вдало знаходив шляхи до сердець (та гаманців) зовсім різноманітних клієнтів. Що зможе запропонувати автомобіль Nissan Qashqai третього покоління, аби знову посісти гідне місце серед лідерів продажів? Шукаємо відповіді на це непросте запитання.

Дизайн нового Nissan Qashqai: більше рішучості

Історія моделі Nissan Qashqai починалась з пошуку альтернативи традиційному хетчбеку С-класа. Колись існували такі автомобілі, як Nissan Almera та Nissan Tiida – й перший Nissan Qashqai створювався не тільки як компактний кросовер, але і як альтернатива цим хетчбекам (так-так, в гамі були й седани, проте зараз мова саме про хетчбеки). Однак це не позбавило модель можливості сміливих експериментів: наприклад, існував 7-місний Nissan Qashqai+2.

Проте «другий» Nissan Qashqai однозначно визначив вектор розвитку моделі: перед нами кросовер! Більш габаритний за розмірами, більш мужній за дизайном. А третє покоління може додати до цього переліку ще пару пунктів – більш рішучий та більш стильний.

Автомобіль Nissan Qashqai першого покоління намагався балансувати між хетчбеком та кросовером. Друге покоління однозначно визначилось з належністю до SUV-світу: кросовер став помітно більшим за розмірами та мужнім за дизайном. Третє покоління принесло не стільки зростання габаритів (довжина 4,43 м; ширина 1,84 м; висота 1,62 м; колісна база 2,67 м; загалом габарити додати +20-35 мм), скільки помітну зміну дизайну – новий Nissan Qashqai наче став більш рішучий та більш стильний ззовні.

А ще він став більш сучасний та якісніший всередині. Лише погляньте на оформлення салону: масивна передня панель та потужна центральна консоль, виділений блок «клімату» з фізичними перемикачами, окремо встановлений 9-дюймовий дисплей мультимедійної системи, повністю цифрова 12,3-дюймова панель приладів, зручне кермо з широкими спицями. Передня частина салону виглядає і сприймається так, наче перед нами автомобіль на клас вище.

Однак позаду – все стандартно: нормальний запас місця, дефлектори вентиляції, підлокітник та пара портів для зарядки. Наче й непогано, проте уяву не вражає та й додаткових переваг немає. Хоча (стоп!) одна важлива перевага є: третій Nissan Qashqai отримав нову конструкцію петель задніх дверцят, що дозволяє відкривати останні майже перпендикулярно до кузова – це дуже зручно для посадки людей чи встановлення дитячого крісла! А ще терміну «дуже зручно» заслуговує багажник: можливість розділення на секції та 2-рівнева підлога, електропривод кришки та бокові ніші для дрібних речей. Кросовер Nissan Qashqai завжди був мастак у перевезенні речей – й новий не зраджує цим правилам!

Передня частина салону приваблює дизайном та опрацюванням деталей: наче автомобіль класом вище! Позаду вже такого захоплення немає, але все необхідне для комфортно життя є – достатній простір, підлокітник та вентиляція, зручність посадки. А ось увага до багажника заслуговує на окрему відзнаку: корисний об’єм 436-504 літрів (в залежності від версії) та безліч варіантів трансформації – чудово!

Техніка: знайома платформа та нове «серце»

Загалом новий Nissan Qashqai наче повторює попередника: платформа CMF-C, незалежні підвіски попереду та позаду, поперечне встановлення 4-циліндрових двигунів, передній або повний привод, наявність версій з «механікою» або «автоматом» у вигляді варіатора. Але ж реально змінилось дуже багато. Наприклад, у конструкції кузова використаний алюміній та композитні матеріали – зрештою, автомобіль поважчав лише на 6 кг, хоча й додав у розмірах та оснащенні. Також відтепер встановлюється новий варіатор Xtronic, що вміє швидше рухати конуси – а це означає покращену «лінійність» та прогнозованість керування прискоренням.

Проте найголовнішою зміною я вважаю появу 4-циліндрового бензинового двигуна 1.3 DIG-T, що комбінує турбіну та безпосереднє упорскування пального. В залежності від конкретної модифікації автомобіля, такий двигун видає 130 к.с. та 240 Нм (для версій з «механікою») або 150 к.с. та 250 Нм (для версій з «автоматом»). Або навіть ще більше! Все тому, що для України вже заявлені гібридні версії Nissan Qashqai з технологією MHEV (тобто «Mild Hybrid» або «м’який гібрид»). Виходить невеликий електробонус до 1,3-літрового «турбо» та підвищення потужності до 140 к.с. (для версій з «механікою») або навіть 158 к.с. (для версій з «автоматом»).

Новий Nissan Qashqai електрифікується! Для України вже заявлені гібридні версії автомобіля, що побудовані на основі 1,3-літрового турбодвигуна. Хоча цей мотор 1.3 DIGT (кодове позначення HR13) сам по собі заслуговує на увагу – адже реально впливає на враження від автомобіля під час руху…

За кермом: гарне прискорення, чудовий комфорт

Це два головні пункти, які запам’ятовуються в характері нового Nissan Qashqai. Невеличкий турбодвигун дає вдосталь крутного моменту від початку шкали тахометра: це той випадок, коли характеристики не заставляють сумніватися. Тільки набрали 1,5-1,8 тисячі обертів – й одразу отримали впевнену тягу та прискорення. Причому так відбувається аж до 5-6 тисяч обертів: двигун відпрацьовує кожну обіцяну «кінську силу» потужності та кожен «ньютон» моменту. А ще новий «автомат» Xtronic чудово відпрацьовує свої технічні описи. Він практично позбавлений традиційної розтягнутої «варіаторної гуми», натомість пропонуючи майже прямий зв’язок «мотор-колеса» та плавність в роботі при зміні передаткового співвідношення.

Плавність, м’якість – чудові слова для опису налаштування ходової частини. Пам’ятаю, як «другий» Nissan Qashqai намагався балансувати між керованістю та комфортом підвіски, наче пропоную зважений середній рівень. Натомість «третій» Nissan Qashqai, схоже, однозначно обрав свою сторону – і це сторона комфорту. Тут все непогано з керованістю, автомобіль нормально слухається керма, не впирається у віражах, демонструє помірні крени кузова. Але просто все це «не запалює вогонь» в очах водія й не залишається у нього в пам’яті. А ось комфорт, м’якість, енергомісткість підвіски нового Nissan Qashqai залишаються. Він везе водія та пасажирів дуже обережно, намагаючись уникнути навіть мінімальних потрясінь на вибоїнах.

Гасло двигуна – все по десять! Прискорення до «сотні» займає трошки менш як 10 секунд, споживання палива по місту тримається на рівні 10 л на 100 км – хоча можна додати/відняти літр через стиль керування та умови руху (затори). На трасі при швидкості 100-110 км/год автомобіль потребує 5-6 л пального на 100 км шляху. Тобто, ми наче маємо «показники середні по палаті» для цього класу – але ж на ходу автомобіль запам’ятовується прискореннями та комфортом: це приємно! За джойстиком «автомату» Xtronic розташована шайба вибору режимів руху: поруч зі звичними «еко/спорт/стандарт», передбачені ще два додаткові – якщо обирати режим для зими чи бездоріжжя, то система повного приводу буде постійно відправляти на задні колеса від 20-25% до 45% крутного моменту. До речі, щодо бездоріжжя – кліренс дорівнює 180 мм.

Вартість Nissan Qashqai: яка ціна інновацій

Однією з ключових переваг автомобіля Nissan Qashqai зажди був широкий вибір різноманітних версій. Таке правило актуальне й цього разу.

Гамму моделі відкриває Nissan Qashqai у комплектації Visia: тут звичайний кондиціонер та сталеві колеса, але також є сім подушок безпеки, інтелектуальний «круїз», контроль «сліпих зон» бокових дзеркал, моніторинг втоми водія, автоматичне перемикання дальнього світла. Тобто – автомобіль навіть у базовій комплектації пропонує багато такого обладнання, яке конкуренти надають лише у максимальних версіях. Вартість Nissan Qashqai Visia зі 130-сильним двигуном, 6-ступеневою «механікою» та переднім приводом – від 860 тис. грн або $21,5 тис.

Бажаєте отримати «автомат»? Тоді потрібно обирати наступну комплектацію Acenta, що також пропонує розширений перелік оснащення: додано легкосплавні колісні диски та 2-зонний «клімат», камеру заднього виду та 8-дюймовий дисплей тощо. Такий автомобіль зі 130-сильним двигуном та «механікою» коштує від 950 тис. грн (майже $24 тис.), а у виконанні з 150-сильним мотором та «автоматом» Xtronic – вже трошки понад 1 млн грн або $25-26 тис.

Наступні комплектації (N-Connecta, Tekna, Tekna+) одразу пропонують 150-сильний двигун та трансмісію Xtronic, плюс можна вибрати тип приводу – передній 2WD або повний 4WD. Крім того, в переліку оснащення вже можна знайти круговий огляд, адаптивне дальнє світло, панорамний скляний дах, шкіряний салон та багато іншого. Вартість таких варіантів Nissan Qashqai складає 1,14-1,42 млн грн або $28,5-35 тис.

Важливо зазначити: вже підраховані прайси на Nissan Qashqai 2022 модельного року з гібридом MHEV на основі 1,3-літрового двигуна. Такі автомобілі дорожче на 80-90 тис. грн, проте вони вирізняються кращою паливною ощадливістю та збільшеною потужністю – нагадаю, що гібриди пропонують 140/158 к.с. замість 130/150 к.с. у звичайних версій 1.3 DIG-T.

Звісно, тестовий автомобіль був представлений у максимальній комплектації Tekna+ зі 150-сильним двигуном та повним приводом – тому виходить недешевим: близько 1,4 млн грн або $35 тис. Але ж тут є, що показати: проєкція на лобове скло, сидіння з масажем спини, круговий огляд, аудіосистема Bose, чорно-сріблясті 19-дюймові колісні диски, панорамний скляний дах, багато систем допомоги водію…

Підсумки тест-драйву Nissan Qashqai

Думав над заголовком цієї статті, аж поки не збагнув – новий кросовер Nissan Qashqai знову зробив помітний крок вперед та «виріс» відносно попередників. Причому так сталось в усьому: зовнішній дизайн, оформлення салону, поведінка двигуна, рівень оснащення. Щоправда, так сталось і з ціною – вона зросла. Проте, як бачите, цей «мінус» автомобіль здатен компенсувати багатьма новими «плюсами». Тому так і вийшло: з якого боку не дивись – а новий кросовер Nissan Qashqai реально став на рівень вище.

Тест-драйв автомобіля Nissan Qashqai: на рівень вище

Автомобіль надано – Nissan Україна