Наразі супутниковий зв’язок в iPhone 14 та iPhone 14 Pro виглядає доволі обмеженою функціональністю, адже може лише використовуватися для екстреного виклику допомоги. Повідомлялося, що Samsung має більші плани такої комунікації. Але, виявляється, й Apple не ловила гав весь цей час.

Разом із запуском Emergency SOS в перших країнах Європи, Apple також отримала цікавий патент. В ньому йдеться про значно ширші можливості супутникового зв’язку, який передаватиме не лише повідомлення та локацію, але й чимало інших даних:

Можливо, Apple має більші плани на супутниковий зв’язок, ніж Emergency SOS

Дані супутникового зв’язку, що передаються трансиверами №28 і випромінювачами антени №30, можуть включати медіадані (наприклад, потокове відео, телевізійні дані, супутникові радіодані тощо), голосові дані (наприклад, телефонні голосові дані), Інтернет-дані та/або будь-які інші бажані дані.

Apple вже інвестувала $450 млн в проєкт супутникового зв’язку. Але як для функції лише термінового виклику поза межами стільникової мережі, це чимала сума. Інша справа, якщо такий зв’язок зможе запропонувати значно більше можливостей.

Патент, звісно, не обов’язково означає, що найближчим часом ми побачимо таку функціональність в смартфонах, адже компанії патентують все, що тільки можуть, й далеко не факт, що в кінцевому випадку все впроваджують. Хоча з урахуванням того, як зараз розвивається супутниковий інтернет для простих користувачів, цілком можливо, що скоро на нас чекає щось цікаве. Але з поточними можливостями Globalstar це виглядає малоймовірним.