Однією з ключових функцій нових смартфонів від Apple став супутниковий зв’язок на випадок, коли потрібно викликати допомогу, а зв’язку зі стільниковою мережею немає. Спочатку її було запущено лише в Північній Америці, але доволі швидко така можливість з’явилася для iPhone й в Європі.

Першими країнами, де тепер можна скористатися Emergency SOS на цій стороні океану, стали Велика Британія, Ірландія, Франція та Німеччина. Функція вже доступна користувачам нових смартфонів iPhone 14 та iPhone 14 Pro.

Нагадаємо, що за її допомогою, при відсутності стільникової мережі, можна надіслати запит по допомогу екстреним службам порятунку, а також сповістити заданий контакт, що трапилася надзвичайна ситуація. При цьому зворотного зв’язку може не бути. Ну і, звісно, працює Emergency SOS лише просто неба.

Також супутниковий зв’язок може використовуватися для застосунку Find My, який зможе оновити місце розташування користувача, що своєю чергою побачать близькі, з якими він поділився доступом до своєї локації.

Наразі Emergency SOS є безплатним на два роки. Компанія ще не повідомляла, скільки він коштуватиме в майбутньому та чи буде він так само надаватися з наступними моделями.