Окрему увагу цього разу Apple приділила надзвичайним ситуаціям, у яких користувачі нових смартфонів матимуть змогу покликати на допомогу там, де немає покриття стільникових мереж. Це відбувається завдяки ексклюзивному партнерству з компанією Globalstar, яка є власником мережі супутників. Але конкуренти є у всіх, тому Samsung не планує пасти задніх у цій ситуації.

Повідомляється, що Samsung співпрацює з компанією Iridium, яка має на низькій орбіті 66 супутників та з початку року веде перемовини з виробниками смартфонів. Ба більше, в планах такої співпраці не лише передача екстрених повідомлень, а навіть «передача даних, таких як текстові повідомлення та зображення невисокої якості, зі швидкістю сотні кбіт/с».

Така функціональність надасть Samsung суттєву перевагу над Apple, адже iPhone 14 може надсилати лише повідомлення з координатами, а про передачу зображень навіть не йдеться.

Також серед оновлень у Samsung Galaxy S23 Ultra може з’явитися оновлений ультразвуковий сканер відбитків пальців Qualcomm третього покоління. Наразі невідомо, які саме покращення він має реалізувати. Є припущення, що таким чином можливо збільшити розмір сканера.

Нагадаємо, запуск нової лінійки флагманів Samsung Galaxy S23 заплановано на початок лютого 2023 року.