До презентації нової лінійки Samsung Galaxy S23 залишилася пара місяців, тому все більше інформації про майбутні ґаджети корейського виробника так або інакше з’являється в Мережі. Цього разу «найстарша» модель потрапила до регуляційних органів, що дозволило побачити, певно, вже фінальні характеристики пристрою.

Смартфон потрапив до TENAA в Китаї (аналог Держспецзв’язку в Україні, або FCC в США), де ще не можна побачити пристрій, але є його ключові характеристики. В специфікації зазначено модель SM-S9180.

Те, що смартфон матиме Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 було очевидно. Але на цей раз підтвердилося використання кастомної версії чипа — SM8550-AC. Вона, як і повідомлялося раніше, матиме розігнане найпотужніше ядро до 3,36 ГГц. Інші матимуть 2,8 ГГц та 2 ГГц (при схемі чипа 1+4+3 відповідно). Поки важко сказати, чи буде принципова різниця від такого розгону, але почекаємо на презентацію смартфона та позицію компанії щодо цього.

Серед варіантів місткості пам’яті вказані опції з 8 або 12 ГБ оперативної пам’яті, та від 256 ГБ до 1 ТБ в накопичувачі. Тож, можливо, найдоступніша версія тепер матиме мінімум 256 ГБ в накопичувачі, замість 128. Хоча не варто виключати можливість того, що це також залежатиме від регіону продажів.

Діагональ дисплея S23 Ultra складатиме 6,8 дюйма з роздільною здатністю 3088×1440 пікселів. При цьому розмір корпусу складе 163,4×78,1×8,9 мм з вагою у 233 грами (що майже не відрізняється від габаритів поточного флагмана). Основний блок камер міститиме чотири сенсори, а спереду традиційно буде один.

Місткість батареї складе 4855 мА•год, що в маркетингових матеріалах може бути вказано як 5000 мА•год (як було цього року).

Про супутниковий зв’язок, на жаль, немає ані слова. Але те саме стосується й iPhone 14 в такій самій таблиці регулятора, що знову-таки може бути пов’язано з регіональними особливостями окремих моделей.