Серед смартфонів, які вийдуть з новим флагманським чипом від Qualcomm, звісно, є й топові моделі від Samsung. Раніше повідомлялося, що корейський виробник взагалі відмовиться від власних чипів Exynos в лінійці Galaxy S23. За новими даними, Samsung пішов навіть далі, трохи розігнавши для своїх флагманів нещодавно презентований Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Як розповідає видання GSMArena із посиланням на інсайдера Ice universe, смартфони Galaxy S23, S23+ and S23 Ultra вже встигли потрапити до рейтингів синтетичного тесту продуктивності Geekbench. Серед іншого там можна побачити частоти процесора, де у розглянутих моделей показники склали 3,36 ГГц для найпотужнішого ядра, 2,8 ГГц — продуктивних, та 2,02 ГГц в енергоощадних ядрах.

Серед інших смартфонів з таким чипом, які встигли також опинитися в «заліку», наприклад, vivo X90 Pro та iQOO 11 мали стандатну частоту для найпотужнішого ядра — 3,19 ГГц, що відповідає заявленій специфікації від самого виробника процесора (3,1872 ГГц). В Samsung очевидно все ж злегка підкрутили частоти.

 

Також в нових пристроях від Samsung збільшена частота роботи графіки — з заявлених 680 МГц до 719.

Раніше у Qualcomm вже зустрічалися моделі чипів з індексом AC, які були трохи розігнані у порівнянні зі стандартними версіями. Наразі невідомо, чи буде щось подібне в нових смартфонах Samsung.

Згідно з інсайдерськими даними, очікувати на нові флагмани залишилося не так довго — нову лінійку Samsung Galaxy S23 планують представити на початку лютого наступного року.