В США стають все популярнішими програми власноручного ремонту своїх ґаджетів. Впевнені у своїх силах користувачі можуть замовити набір інструментів й необхідних деталей, та самостійно, скажімо, замінити батарею в смартфоні. Apple має таку програму (незручну). В партнерстві з iFixit й Samsung також запустила подібну влітку цього року.

Тепер компанія допрацьовує свій метод ремонту, додавши до нього фірмовий застосунок. Наразі компанія реєструє Self Repair Assistant, який описує як «програмне забезпечення для мобільних телефонів для самостійного встановлення та самостійного обслуговування “розумних” годинників, планшетів, мобільних телефонів та навушників», яке надає «консультаційні та інформаційні послуги щодо самостійного встановлення та самостійного ремонту» різних пристроїв.

Samsung може доповнити інструкції по власноручному ремонту своїх ґаджетів фірмовим застосунком

Тобто замість пошуку необхідної інструкції, користувач зможе встановити додаток, який забезпечить його необхідною інформацією для розв’язання наявних проблем, покроковими варіантами ремонту, корисними порадами тощо.

На момент запуску, програма власноручного ремонту від Samsung охоплювала лише лінійки Galaxy S20, Galaxy S21 та Galaxy Tab S7+. Цілком можливо, що з новим «асистентом» компанія також збільшить список пристроїв, які користувачі зможуть обслуговувати без необхідності відвідування сервісного центру. До того ж такий застосунок міг би стати непоганим інструментом для, як мінімум, діагностики.

Але, звісно, реєстрація торговельної марки ще не обіцяє, що компанія взагалі випустить подібний додаток.