Хтось із читачів, коментуючи черговий матеріал ПК місяця, сказав, що це гарна ініціатива і що він сподівається, що ми продовжимо збирати актуальні конфігурації ПК і надалі. На що я, звісно ж, відповів, що ми робимо це вже понад 20 років, тому що перший ПК місяця, тоді ще «Компьютеры и комплектующие: лучшие покупки месяца», з’явився у «Домашнем ПК» №1-2/2000 рік. Але виявляється, я був неправий.

Перший ПК місяця вийшов ще у 1996 році на сторінках «Компьютерного Обозрения» №48/1996, присвяченого саме домашньому комп’ютеру. Це був перший випадок, коли «Компьютерное Обозрение», що було націлено у першу чергу на корпоративних користувачів (тому, що ринку домашніх ПК ще просто не було), присвятив цілий випуск комп’ютерам для дому.

Найцікавіше, що формулювання, які спеціалісти «КО» використовували при аргументації тих чи інших конфігурацій, співпадають з формулюваннями ДПК та тими, що Олег Касич використовує зараз.

ПК місяця (жовтень 1996)

Зверніть увагу на ціни. ПК мрії – $4-6 тис., реальна або оптимальна конфігурація – $2-3,5 тис., мінімальний сетап – до $2 тис. Ну і самі конфігурації – вогонь! Цікаво, що 3D-акселератори вже існують і інтернет теж. Не звертайте увагу на російську мову, у 1996 р. майже 99% друкованих видань в Україні були саме російською.

ПК місяця (грудень 1996)

«Компьютерное Обозрение» продовжує існування у мережі й навіть під керівництвом того самого головного редактора – Михайла Лаптєва. До речі, автор цього блогу починав свою журналістську кар‘єру саме у «КО», причому буквально за місяць до появи цієї статті про домашній ПК. Цікаві були часи.