Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив детальну інформацію про те, скільки ракет залишилось у Росії, та про виробництво високоточної зброї з початку повномасштабного вторгнення. На жаль, цієї зброї в російських терористів ще достатньо, і вони якимось дивом поповнюють її запаси попри санкції.

«Чотири вороги російського ракетного арсеналу: вражаюче українське ППО; бездарні російські ракетні війська; санкції; час. Демілітаризуймо терористичну державу, щоб жити в мирі!» – написав Міністр оборони.

Як легко побачити, станом на зараз у критичному стані лише запаси російських балістичних ракет «Іскандер»: попри виробництво, вони впали до 13%, чого замало з міркувань самозахисту.

Щодо «Калібрів», то попри відстріл з 24 лютого 2022 р. майже 400 ракет, росіяни змогли виготовити ще 120 ракет, і сукупний запас складає ще 37% від долютневого.

Теж саме стосується й авіаційних ракет Х-101 та Х-35. Росіяни виготовили майже стільки ж ракет, скільки витратили, і їх запас становить ще 50% та 41% відповідно.

Щодо гіперзвукових «Кинджалів», то росіяни використовують їх дуже обачно і відразу відновлюють запаси. Але загалом таких ракет і було і залишилось усього 43 одиниці.

Скільки ракет залишилось у Росії? На жаль, ще багато

На жаль, в агресорів ще багато ракет старих запасів, що вже не виробляються. І найбільше ракет для зенітних комплексів С-300, які можуть використовуватися для враження наземних цілей, і якими росіяни тероризують жителів прифронтових українських міст. На складах ще майже 7 тис. таких боєприпасів, і Росія може додатково закупити такі ракети у своїх союзників.

Щодо виробництва високоточної зброї під санкціями, то існує думка, що росіяни накопичили деякий запас необхідних мікросхем ще напередодні вторгнення. Крім того, вони начебто почали використовувати для виробництва зброї мікросхеми з побутової техніки західного зразка, які неочікувано почали в великих обсягах закупати російські союзники з-поміж країн СНД. Ну і також не треба забувати про спроби обходу санкцій через треті країни.

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки 15 листопада 2022 р. росіяни вистрелили близько 100 високоточних ракет. І згідно з прогнозами, їм треба десь два тижні для підготовки нової атаки такого масштабу.

У будь-якому разі, скільки б ракет ще не залишилось у російських нацистів, Україна вистоїть. Віримо в ППО, підтримуємо ЗСУ! Економимо електрику та допомагаємо один одному!