Тривалий час флагманські смартфони компанії Samsung виходять з двома варіантами процесорів для окремих ринків. Так американські смартфони продаються з чипами від Qualcomm, а європейські та азійські моделі — з власним процесором Exynos від Samsung. Наступна топова лінійка компанії може відмовитися від такої «традиції».

За словами аналітика Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), приблизно 70% пристроїв лінійки S22 мають процесори Qualcomm. Наступна лінійка (S23) повністю перейде до нових чипів цього виробника — Snapdragon 8 Gen 2, відмовившись від Exynos.

Причиною такого рішення є складнощі з Exynos 2300, який не зможе конкурувати в потужності зі своїм прямим конкурентом. Таким чином компанія не змогла б зберегти баланс продуктивності смартфонів для всіх ринків, через що й доводиться перевести наступну лінійку на один чип.

Історично це не перший випадок проблем з різними моделями. У 2020 році прихильники компанії навіть зібрали десятки тисяч підписів петиції до компанії, вимагаючи припинити використання процесорів Exynos. Основні скарги були на продуктивність, автономність та проблеми з терморегуляцією власних чипів від Samsung. 

Тоді відповідь компанії була наступною: «Процесори Exynos та Snapdragon проходять однакові ретельні та суворі сценарії тестування в реальному житті, щоб забезпечити постійну та оптимальну продуктивність протягом усього життєвого циклу смартфона».

Так само були чутки й про чинний Exynos 2200, що нібито флагмани Samsung все ж повністю перейдуть на Qualcomm. І вказані причини були такі самі — брак потужності. Однак лінійка S22 все одно вийшла з традиційними двома опціями процесорів. 

Наразі офіційного коментаря від Samsung стосовно нових флагманів не було.