Щойно дебютував автомобіль Subaru Impreza нової генерації, вже шостої за рахунком. Й хоча модель зараз знаходиться в тіні спорідненого кросовера Subaru Crosstrek (в минулому XV), а з дебютом нової генерації ще й втратила кузов «седан», все одно новинка заслуговує на увагу.

Наприклад, хоча б за привабливий дизайн 5-дверного хетчбека та використання оновленої платформи SGP. Або через те, що Subaru Impreza вкотре зберігає вірність традиційному опозитному мотору та повному приводу. До речі, віднині всі версії Subaru Impreza – навіть базові – отримають 2-літровий 154-сильний двигун та CVT-варіатор, «механіки» більше не буде.

Але ж буде Subaru Impreza RS! Це повернення модифікації, що займає проміжне положення між звичайними версіями Subaru Impreza та «гарячими» автомобілями WRX/STI. Ззовні автомобіль виділяється мінімально (головна світлина до новини): декілька логотипів та 18-дюймові колеса.

Все тому, що ключові відмінності – всередині. Під капотом встановлено 2,5-літровий 185-сильний двигун, додано перемикач SI-Drive, а CVT-варіатор отримав режим ручного перемикання з імітацією 8-ступеневого «автомата». Є важливі відмінності й в салоні автомобіля. Наприклад, встановлені спортивні сидіння, присутні металеві накладки на педалях, по центру передньої панелі розмістився 11,6-дюймовий вертикальний дисплей (проти 7-дюймового у базових версіях).

Наразі новий автомобіль Subaru Impreza запропонований для ринку США, поява моделі для інших ринків запланована згодом. Напевно, до того часу ми побачимо нові версії Subaru Impreza – наприклад, гібридну модифікацію.