Раніше ми знали цей автомобіль, як Subaru XV – а ось назва Crosstrek зустрічалась лише на певних ринках. Але з дебютом нової генерації, японський компактний кросовер отримав загальну назву, що буде використовуватись на всіх ринках продажів. Отже, зустрічаємо Subaru Crosstrek!

З чим прийшов? По-перше, з невеличкими розмірами: на лічені міліметри, але 4,48-метровий кросовер Subaru Crosstrek навіть коротший за попередника. Проте 2,67-метрова колісна база збереглась. Аналогічно, як і невелика висота, масивний пластиковий захист, платформа SGP – хоча остання й була доопрацьована.

По-друге, наразі кросовер Subaru Crosstrek дебютував лише у версії для японського ринку і там він доступний лише як гібрид. Основа у вигляді 2-літрового бензинового мотора, додатковий електродвигун, загальна потужність близько 160-165 «коней». Які, своєю чергою, передаються на всі чотири ведучі колеса через варіатор Lineatronic.

Значно покращився салон та технічне оснащення автомобіля. Віднині новий кросовер Subaru Crosstrek отримає систему EyeSight з трьома камерами, передбачено коловий огляд, а центральну консоль формує вертикальний 11,6-дюймовий дисплей та дефлектори вентиляції біля нього.

Хоча такий компактний кросовер – це дуже популярний тип автомобілів в Україні, новинку Subaru Crosstrek доведеться зачекати. Навіть у рідній Японії старт продажів моделі Subaru Crosstrek призначено на 2023 рік й лише згодом кросовер піде на експорт в інші країни.