Поки Джефф Безос збирається віддати усі свої статки на благодійність в самій Amazon розпочалися масштабні звільнення, які торкнуться 10 000 співробітників компанії. Про це пише The New York Times.

Відповідно до звіту The New York Times, Amazon планує звільнити приблизно 10 000 співробітників на корпоративних та технологічних посадах, починаючи з цього тижня. Ці скорочення будуть найбільшими в історії компанії й в першу чергу вплинуть на підрозділи пристроїв Amazon (Kindle, Alexa, Astro і т.і.), відділ роздрібної торгівлі та кадровий департамент.

Попри такі величезні, на перший погляд, цифри, у масштабі Amazon, в якій лише у США працює 950 000 людей (липень 2021), а по усьому світу налічує більше ніж 1 544 000 робітників (вересень 2022), це мізер – менш ніж 1%.

Amazon планує звільнити 10 000 співробітників і це лише початок

Насправді звільнення в технологічних компаніях не рідкість у 2022 р., наприклад Meta збирається звільнити понад 11 000 співробітників, щоб знизити витрати. У Twitter з подачі нового власника відбувається взагалі казна-що.

Щодо Amazon, то за словами CEO компанії Енді Джессі ще більше звільнень та «оптимізації» чекає одну з найбільших компаній світу у 2023 році.

І хоч CEO технологічних компаній звинувачують у скороченнях здебільшого несприятливу економічну ситуацію, наслідки COVID-19 та віддаленої роботи, російсько-українську війну і світову кризу яку вона викликала, здається головна причина – занадто роздуті штати більшості техгігантів, які на хвилі росту були трохи необережні в наймі співробітників.

P.S. На фото – Amazon Spheres, найсучасніша оранжерея у штаб-квартирі Amazon у Сієтлі, доступ до якої мають лише співробітники компанії.