Засновник компанії Amazon Джефф Безос планує роздати більшу частину своїх $124 мільярдів ще за життя, заявивши в ексклюзивному інтерв’ю CNN, що присвятить більшу частину статків боротьбі зі зміною клімату та підтримці людей, які можуть об’єднати людство перед обличчям глибоких соціальних і політичних розбіжностей.

Хоча обіцянка Безоса не містила конкретики, це перший раз, коли він оголосив, що планує віддати більшу частину грошей. Критики дорікали Безосу за те, що він не підписав The Giving Pledge – засновану Біллом Гейтсом обіцянку сотень найбагатших людей світу пожертвувати більшу частину своїх статків на благодійні цілі.

У суботу у своєму будинку у Вашингтоні, округ Колумбія, Безос, який виступав разом зі своєю партнеркою, журналісткою і філантропом Лорен Санчес, сказав, що пара «нарощує потенціал для того, щоб мати можливість віддавати ці гроші».

На пряме запитання CNN, чи має він намір пожертвувати більшу частину своїх статків протягом життя, Безос відповів: «Так, маю».

«Найскладніше — це зрозуміти, як зробити це виважено … Це нелегко. Побудувати Amazon було непросто. Це вимагало багато важкої роботи, групи дуже розумних членів команди, і я знаходжу – і я думаю, що Лорен знаходить те ж саме – що філантропія дуже схожа на це. Це нелегко, це дуже важко» – додав мільярдер.

Безос сказав, що він і Санчес погодилися на своє перше спільне інтерв’ю з того часу, як почали зустрічатися у 2019 році, щоб допомогти привернути увагу до премії Безоса «За мужність і цивілізованість», присудженої в цьому році музикантці Доллі Партон.

20-хвилинний обмін думками з Безосом і Санчес охопив широке коло тем, від поглядів Безоса на політичний діалог і можливу економічну рецесію до планів Санчес відвідати космос з повністю жіночим екіпажем і її роздумів про успішне ділове партнерство з Безосом.