SpaceX Ілона Маска замовила один з найбільших рекламних пакетів, доступних у Twitter, соцмережі, яку він нещодавно придбав за $44 мільярди та в якій зараз обіймає посаду генерального директора. Кампанія просуватиме супутниковий інтернет-сервіс Starlink у Twitter в Іспанії та Австралії, згідно з внутрішніми документами соціальної мережі, з якими ознайомилось видання CNBC.

Реклама, яку SpaceX купує для просування Starlink, називається «поглинанням» Twitter. Коли компанія купує один з цих пакетів, вона, як правило, витрачає до $250 тисяч, щоб розмістити свій бренд зверху головної стрічки Twitter на цілий день.

Користувачі повинні бачити повідомлення бренду Starlink перші три рази, коли вони відкривають застосунок Twitter в день або дні запланованої кампанії. За словами нинішніх і колишніх співробітників, SpaceX зазвичай не купувала великі рекламні пакети у Twitter.

Через кілька годин після того, як ця історія була вперше опублікована, Маск написав у Твіттері: «SpaceX Starlink купив крихітний — не великий — рекламний пакет, щоб перевірити ефективність реклами в Twitter в Австралії та Іспанії. Те ж саме зробили для FB/Insta/Google».

Однієї кампанії, навіть такої великої, буде недостатньо, щоб компенсувати численних рекламодавців, які останнім часом призупинили витрати на Twitter або втекли з платформи під час хаотичних змін, після купівлі соціальної мережі Маском.

Компанії, включаючи General Motors, Audi, Volkswagen, General Mills, Pfizer, United Airlines та інші, на цей момент призупинили свої витрати на рекламу в Twitter, частково реагуючи на натиск мови ненависті та дезінформації на платформі. Рекламний гігант Interpublic Group рекомендував клієнтам своїх агентств зробити те ж саме. Раніше Twitter отримував близько 90% своїх доходів від реклами.

Коли минулого тижня Ілон Маск запустив, а потім швидко призупинив платний значок підписника в Twitter, це ще більше похитнуло віру рекламодавців у платформу. Значок виглядав як попередня синя галочка, але коштував користувачам лише $8 на місяць. Дешево придбані сині галочки використовувалися пранкерами та самозванцями, які видавали себе за бренди, політиків та знаменитостей і публікували фейкові повідомлення.