Ілон Маск у своєму першому зверненні до співробітників Twitter Inc. з моменту придбання компанії за $44 мільярди заявив про можливе банкрутство, якщо компанія не почне генерувати більше грошей, пише Bloomberg.

Попередження прозвучало через два тижні після завершення покупки Маском Twitter, за які він встиг звільнити CEO та ряд топкерівників, провести хаотичне скорочення персоналу, після якого деяких просили повернутися назад, а також наказав співробітникам повернутися в офіс.

Один з керівників, який до четверга входив до складу нової керівної команди Маска, Йоель Рот, пішов, повідомили люди, знайомі з ситуацією. Інша, Робін Уілер, також подала у відставку – але Маск переконав її залишитися, сказали деякі з людей, які побажали залишитися анонімними, щоб захистити особисті та професійні відносини.

У той час як викуп вивів Twitter з-під пильної уваги публічних ринків, Маск навантажив компанію майже $13 мільярдами боргу, який тепер знаходиться в руках семи банків Волл-стріт. Довіра до Twitter так швидко була підірвана, що ще до коментарів Маска про банкрутство деякі фонди пропонували викупити їхні кредити всього за 60 центів за долар – ціна, зазвичай зарезервована для компаній, які вважаються фінансово скрутними.

У своєму зверненні до персоналу Маск випустив кілька суворих попереджень. Співробітники повинні підготуватися до 80-годинного робочого тижня. Буде менше офісних пільг, таких як безплатна їжа. І він покінчив з гнучкістю епохи пандемії, яка дозволяла співробітникам працювати з дому.

«Якщо ви не хочете приходити, відставка прийнята», – сказав він, за словами людини, знайомої з цим питанням.

Коли Маска запитали про перспективу відтоку кадрів, він відповів: «Ми всі повинні бути більш жорсткими».

Обговорюючи фінанси та майбутнє Twitter, Маск сказав, що компанії необхідно терміново рухатися вперед, щоб зробити підписку Twitter Blue вартістю $8 такою, щоб користувачі хотіли за неї заплатити, враховуючи втечу рекламодавців з платформи, через стурбованість шкідливим контентом.

За словами людини, знайомої з його стилем управління, Маск в минулому використовував загрозу фінансового краху в спробі мотивувати працівників. Він намагається донести думку, що якщо люди не будуть наполегливо працювати, Twitter залишиться в дуже скрутному становищі, сказала ця людина.