Після звільнення приблизно половини працівників Twitter Inc. у п’ятницю, компанія Ілона Маска почала звертатися до деяких з них з проханням повернутися.

Як зазначає Bloomberg з посиланням на двох людей, знайомих з цією ситуацією, частину співробітників звільнили просто помилково. Інші були звільнені до того, як керівництво зрозуміло, що їх робота і досвід можуть знадобитися для створення нових функцій, які хоче бачити у Twitter Маск, сказали люди, які попросили не називати їх імена, обговорюючи приватну інформацію.

Цього тижня Twitter скоротив близько 3700 працівників, просто розіславши повідомлення електронною поштою, щоб скоротити витрати після придбання Маска, яке завершилося в кінці жовтня. Багато співробітників дізналися, що втратили роботу після того, як їх доступ до загальнокорпоративних систем, таких як електронна пошта і Slack, був раптово припинений. Прохання співробітників повернутися демонструють, наскільки поспішним і хаотичним був цей процес.

«Що стосується скорочення штату Twitter, на жаль, у нас немає вибору, коли компанія втрачає понад $4 мільйони на день», – написав Маск в п’ятницю у своєму Твіттері.

За словами людей, знайомих з цим питанням, у Twitter залишилося близько 3 700 співробітників. Маск підштовхує тих, хто залишився в компанії, до швидкого розгортання нових функцій, а в деяких випадках співробітники навіть ночували в офісі, щоб вкластися в нові терміни.

На вихідних Twitter додав у деяких країнах новий план підписки Twitter Blue, пропонуючи галочку верифікації для будь-якого користувача, який платить $8 на місяць. Компанія також заявила, що незабаром запустить інші можливості, включаючи розміщення довших відео та пріоритетність для платних користувачів у відповідях, згадках та пошуку. Проте навіть верифікація за $8 поки що не запрацювала, хоча компанія вже дозволяє сплачувати за неї на iOS.

У неділю газета New York Times повідомила, що Twitter вирішив відкласти ці зміни до проміжних виборів в США, які відбудуться у вівторок. Цьому передувало занепокоєння користувачів та співробітників, що платна верифікація може бути використана зловмисниками для того, щоб поширювати дезінформацію перед виборами.