Twitter робить кроки для запуску продукту з обробки платежів, який може скласти конкуренцію PayPal. Минулого тижня компанія подала реєстраційні документи в Міністерство фінансів США, що має дозволити їй переказувати гроші, обмінювати валюту або грошові чеки, а також вимагає повідомляти про підозрілі транзакції.

У той час як подробиці про новий платіжний продукт нечисленні, людина, знайома з проєктом, повідомила The Information, що він збирається приймати криптовалюти, і, ймовірно, Dogecoin, який вже не раз отримував підтримку від Маска. Ще раніше Tesla почала приймати його у своєму магазині сувенірної продукції.

Ілон Маск, який придбав соціальну мережу за $44 мільярди в жовтні, став відомим в технологічній індустрії як співзасновник платіжної компанії PayPal. Раніше він заявляв, що хоче перетворити Twitter на «додаток для всього», який би поєднував у собі спілкування і платежі, подібно до китайської соціальної мережі WeChat.

Маск шукає нові джерела доходу для Twitter, який довгий час покладався на рекламну модель. Компанія перебуває в процесі модернізації свого сервісу підписки Twitter Blue, який буде стягувати з користувачів $8 на місяць за розширений набір функцій, включаючи блакитний значок верифікації.

На початку середи Twitter випустив окремий значок верифікації, який позначав акаунти окремих громадських діячів і медіа-організацій як «офіційні», але він зник так само швидко, як і з’явився. «Я просто вбив його», – написав Маск.