На фоні хаосу, який охопив Twitter, співробітники компанії продовжують ділитися інсайтами про те, як зараз відбувається організація роботи в компанії, як пройшли звільнення та чому розхвалена Ілоном Маском платна підписка Twitter Blue по факту може втратити для соціальної мережі більше грошей, ніж принести, пише The Verge.

Все це відбувалося на тлі того, що компанія все ще не почула нічого офіційного від Маска, електронною поштою або на загальних зборах компанії. У понеділок, після втрати тисяч своїх колег днями раніше, багато співробітників не знали, хто їхні керівники. Тим часом все більш нестабільне лідерство Маска в поєднанні з його звичкою писати твіти з дурним присмаком, викликало у багатьох нинішніх і колишніх співробітників, погане передчуття щодо майбутнього їхньої компанії.

П’ятничні звільнення були жорстокими для всіх причетних, включаючи тих, хто брав участь у їх плануванні — багато з них самі втратили роботу. Деяких менеджерів попросили представити команді Маска два речення про всіх своїх прямих підлеглих: одне речення з поясненням того, що робив працівник, і одне речення, що виправдовує його подальшу роботу в Twitter.

«Це має бути до біса хороше речення», – сказала одна людина, яку попросили написати такий список.

Менеджери мучилися над рішеннями та домовлялися зі своїми колегами, намагаючись зберегти роботу для найбільш вразливих серед них. Одні колективи були скорочені більше, інші менше, а деякі взагалі знищені.

Деякі співробітники нервують, що якщо Twitter не зможе повернути їх добровільно, компанія офіційно скасує повідомлення про звільнення, яке вони отримали в п’ятницю. Відповідно до Закону про повідомлення про адаптацію та перепідготовку працівників (WARN), компанії з більш ніж 100 штатними працівниками зобов’язані надавати повідомлення за 60 днів, якщо вони звільняють 33 або більше відсотків персоналу. У Twitter це повідомлення включало обіцянку платити людям протягом наступних 60 днів і надати їм місячну вихідну допомогу.

Тепер працівники побоюються, що якщо вони відмовляться повернутися добровільно, Twitter звільнить їх за те, що вони залишили роботу, позбавивши їх того, що в іншому випадку становило б тримісячну зарплату.

Деякі працівники почали консультуватися з юристами щодо своїх можливостей у випадку, якщо їх відкличуть. Інші перебувають у відкритому бунті, публічно обговорюючи різні аспекти організації, які були порушені після процесу звільнень.

По суті в компанії утворилися дві групи: ті, хто працює над проєктами, в які Маск глибоко залучений, наприклад, над оновленою підпискою Twitter Blue, і всі інші.

Запуск першого фірмового проєкту Маска, нової версії підписки Twitter Blue, яка дозволить будь-кому отримати верифікаційний значок, став катастрофою.

Компанія випустила нову версію Twitter Blue в суботу з примітками до релізу, в яких говорилося, що новий сервіс вже доступний. Проблема полягає в тому, що він не працював, і ті, хто підписалися, виявили, що вони просто отримали доступ до звичайної версії Твіттеру. Потім, після внутрішніх дебатів щодо потенційних наслідків появи тисяч нових верифікованих акаунтів на платформах у розпал проміжних виборів у США, компанія відклала запуск.

Та новий Blue, швидше за все, зіткнеться з більшими проблемами. Наявна версія мала лише трохи понад 100 тисяч активних передплатників. Нова підписка буде на 37,5% дорожчою і її цінність здається незрозумілою для більшості постійних користувачів платформи. Незрозуміло, як компанія буде переконувати достатню кількість людей підписатися, щоб виправдати ці зусилля.

Співробітники Twitter намагалися продати Маску та його раднику Девіду Саксу ідею просити бізнес-акаунти платити за додаткові функції, оскільки багато з них використовують соціальну мережу для охоплення великої аудиторії. Але їхні зауваження відкинули на користь монетизації підписки Blue зі значком верифікації.

Інші співробітники звернули увагу на другорядну функцію нового Blue, яку Маск додав в останню хвилину: вдвічі меншу кількість реклами для платних підписників. Підрахунки показали, що Twitter втратить близько $6 доходу від реклами на одного користувача в США. Враховуючи частку, яку забирають Apple та Google за покупки у застосунках на своїх платформах, то при щомісячній підписці у розмірі $8 Twitter втратить на підписці більше грошей, ніж заробить. Звісно, якщо план показувати підписникам Twitter Blue більше реклами буде реалізований..

Маск брав активну участь в хаотичному запуску Blue, був присутній на зустрічах і регулярно обмінювався електронними листами з Естер Кроуфорд, директором з управління продуктами в компанії.

«Є тільки одна людина, яка ухвалює рішення – і це я!» – сказав Маск працівникам, згідно з протоколами зустрічей, якими поділилися з працівниками в Slack.

Але все це може бути прелюдією до найбільшої зміни з усіх можливих: переведення всіх користувачів на платну підписку.

І Маск, і Сакс обговорювали цю ідею на останніх зустрічах, за словами людини, знайомої з цим питанням. Один з таких планів може дозволити кожному користувачеві використовувати Твіттер протягом обмеженого періоду часу щомісяця, але вимагати підписки для продовження перегляду.

Враховуючи величезний борговий тягар Twitter, збиткову економіку підписки Blue і недавню зупинку рекламних розміщень декількома великими компаніями, ясно, що Маску і його команді доведеться щось робити, щоб значно збільшити доходи або ще сильніше скоротити витрати. І що б вони не обрали, стає все більш очевидним, що Twitter вже ніколи не буде таким, як раніше.