Попри розповсюджені вчора слова в.о. генерального директора ДП «Антонов» Євгена Гаврилова, надруковані у Bild, компанія поки що НЕ будує новий Ан-225 «Мрія».

«Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав», – сказав Гаврилов журналістам Bild.

За словами в.о. генерального директора ДП «Антонов», вартість будівництва оцінюють у €500 млн і начебто німецький міжнародний аеропорт «Лейпциг/Галле», що давно вже співпрацює з ДП «Антонов» і наразі є базою для вцілілих Ан-124, допоможе зібрати кошти на нову «Мрію».

Пізніше ДП «Антонов» частково спростувало цю інформацію.

«Наразі розпочалися конструкторські роботи в цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака. Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 млн Євро. Проте про конкретну суму поки говорити зарано. Більш детальну інформацію буде поширено після перемоги України у війні.» – таке повідомлення з’явилося на офіційній сторінці ДП «Антонов».

А щодо аеропорту «Лейпциг/Галле», то на його території 7 листопада 2022 р. була відкрита експозиція «Україна: з Мрією в серці», присвячена Ан-225 «Мрія».

Нагадаємо, 27 лютого 2022 р. стало відомо, що під час спроби захоплення російськими окупантами аеропорту «Гостомель» під Києвом був знищений найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія».

В жовтні 2022 р. Служба безпеки України повідомила попередні висновки щодо розслідування обставин знищення Ан-225 «Мрія». Розслідування встановило, що службові особи, попри застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака.

Перше повідомлення, що Державне підприємство «Антонов» збирається відродити Ан-225 «Мрія» за кошти благодійників, з’явилося ще у березні 2022 р. і викликало досить негативну реакцію суспільства. Так, екс-командир «Мрії» Дмитро Антонов розкритикував ініціативу ДП «Антонов» та назвав її шахрайством під час війни. Взагалі-то доцільність відродження найбільшого літака у світі залишається під великим питанням.