Стримінговий сервіс Netflix ще до виходу 3 сезону популярного серіалу «Відьмак» / The Witcher повідомив про його продовження на 4 сезон, але вже без виконавця головної ролі Ґеральта з Рівії, Генрі Кавілла. На роль відьмака взяли Ліама Хемсворта, найбільш відомого за роллю Гейла Готорна у серії фільмів «Голодні ігри». Обидва актори повідомили про зміни на своїх сторінках у соціальних мережах.

Генрі Кавілл покине серіал «Відьмак» / The Witcher від Netflix після 3 сезону, на роль Ґеральта взяли Ліама Хемсворта

«Моя подорож у ролі Ґеральта з Рівії була сповнена як монстрів, так і пригод, і, на жаль, я відкладаю свій медальйон та мечі на 4-й сезон. Замість мене мантію Білого Вовка одягне фантастичний пан Ліам Хемсворт», – пише Кавілл – «Як і найбільший з літературних персонажів, я передаю естафету з благоговінням за час, проведений в образі Ґеральта, і з ентузіазмом чекаю на те, як Ліам втілить цей найзахопливіший і найрізноманітніший з чоловіків. Ліаме, сер, цей персонаж має таку чудову глибину, насолоджуйтесь зануренням і подивіться, що ви можете знайти».

«Як фанат «Відьмака», я на сьомому небі від щастя, що отримав можливість зіграти Ґеральта з Рівії. Генрі Кавілл був неймовірним Ґеральтом, і для мене велика честь, що він передає мені кермо влади і дозволяє підняти клинок Білого Вовка для наступної глави його пригод», – своєю чергою відповів Ліам Хемсворт – «Генрі, я був вашим шанувальником протягом багатьох років і був натхненний тим, що ви привнесли в цього улюбленого персонажа. Можливо, у мене ще багато роботи, але я дуже радий, що вступаю у світ Відьмака».

Кавілл поки не повідомив причину, через яку мав відмовитися від ролі. Проте минулого тижня актор офіційно підтвердив чутки, що повертається до ролі Супермена. Схоже, що це відбудеться швидше, ніж очікувалося, і студія Warner Bros. вже має конкретніші плани щодо фільму «Людина зі сталі 2», хоча раніше повідомлялося, що він знаходиться на дуже ранній стадії розробки.

Стримінговий сервіс Netflix досі не оголосив про дату виходу 3 сезону «Відьмака», на останньому фан-заході Tudum компанія заявила, що шоу повернеться влітку 2023 року. Проте вже 25 грудня на Netflix вийде серіал-приквел «Відьмак: Походження крові» / The Witcher: Blood Origin, що має розширити всесвіт «Відьмака».