Компанія AMD не планує для підключення додаткового живлення використовувати силовий 16-контактний (12+4) роз’єм 12VHPWR. Це стосується як моделей лінійки Radeon RX 6000, так і очікуваних адаптерів на базі графічних процесорів з архітектурою RDNA 3. Про це у твіттері запевнив Скотт Херкельман (Scott Herkelman) SVP та GM підрозділу AMD Radeon Group.

Це свідчить про те, що виробник буде покладатися на стандартні 8-контактні конектори PCI-E, кожен з яких може забезпечити потужність до 150 Вт. Своєю чергою це означає, що для топових адаптерів зі споживанням більш як 375 Вт знадобиться три таких роз’єми. Очікується, що нові відеокарти лінійки Radeon RX 7000 будуть представлені AMD вже 3-го листопада. Напевно тоді вже будуть всі конструктивні подробиці.

Відеокарти AMD не будуть використовувати роз’єм 12VHPWR

Нагадаємо, що 12VHPWR номінально розраховані на потужність до 600 Вт, але вже є випадки, коли запасу може не вистачати, що призводить до неприємних наслідків. Втім поки що випадки “поплави” конекторів на відеокартах GeForce RTX 4090 є поодинокими і не носять масового характеру. Продовжуємо спостереження.