Здається у Microsoft Flight Simulator з’явився конкурент. У Outerra World Sandbox, новій грі від відродженої MicroProse Software та словацької студії Outerra теж моделюється уся Земля – від навколишнього космосу до окремих дерев та будинків. Судячи з показаного в трейлері та на скриншотах рівень деталізації світу відповідає рівню деяких сучасних шутерів категорії А.

При цьому гравці зможуть не лише досліджувати цю віртуальну Землю пішки, на машинах та літаках, а навіть створювати власні транспортні заходи, редагувати поверхню планети та таке інше. Схоже це дійсно дуже велика пісочниця у якій гравці зможуть творити все, що їм заманеться. Хоч Чикаго 1930-х років, хоч Найт-Сіті з Cyberpunk 2077, хоч Україну часів Гетьманщини. Звісно ж, підтримка Steam Workshop присутня.

Гра Outerra World Sandbox використовує власний рушій 3D Planetary Engine, створений Outerra. Такий самий рушій використовує ще одна гра MicroProse Software – B-17 Flying Fortress The Bloody 100th. Це сиквел класичної гри старої MicroProse – B-17 Flying Fortress, яка вийшла у 1992 р. Взагалі-то MicroProse анонсувала відразу 5 ігор, 4 з яких пов’язані з серією B-17 Flying Fortress плюс Outerra World Sandbox.

Outerra World Sandbox вже має сторінку у Steam, але поки що не має дати виходу. Додавайте проєкт до «Бажаного», там зручніше слідкувати за його розвитком.