Нарешті оприлюднена перша офіційна інформація про електричний седан Toyota bZ3. Що відомо? Відомо, що електромобіль створено у співпраці Toyota, BYD, FAW. А ще, наприклад, відомі габаритні розміри: довжина – 4,725 м, ширина – 1,835 м, висота – 1,475 м, колісна база – 2,88 м.

Також відомо, що обтічний дизайн себе виправдовує. Адже заявлений аеродинамічний коефіцієнт Cd складає лише 0,218. Напевно, цей показник є одним з чинників, що дозволяють досягти запасу ходу у 600+ км (щоправда, за китайськими правилами замірів). Електромобіль Toyota bZ3 побудовано на платформі e-TNGA, як і споріднений кросовер Toyota bZ4X.

Розміри LFP-акумулятора наразі невідомі, однак обіцяно, що він збереже 90% своєї місткості протягом 10 років експлуатації. Також офіційно не була заявлена потужність електродвигунів, проте раніше зустрічалась інформація про дві версії – на 184 або 245 «коней».

Але ж повернемось до того, що відомо. Відомий дизайн салону. І тут найбільшу увагу привертає концепція Digital Island – поєднання вертикального дисплея та «острівку» з органами керування. Ще один дисплей, проте значно меншого розміру, виконує роль панелі приладів. А для зручності задніх пасажирів передбачена пласка підлога та електричний підігрів.

Наразі електричний седан Toyota bZ3 є другим представником сімейства bZ – проте не останнім. Ще очікується, як мінімум, один компактний кросовер та один великий електромобіль.