Нещодавно з’явилась перші зображення нового електричного седана Toyota bZ3, яки увійде до сімейства Toyota bZ («beyond zero» – «нижче нуля», мається на увазі відсутність вихлопів). Електромобіль Toyota bZ3 вже зустрічався раніше, проте лише у закамуфльованому вигляді. Але ж тепер ми можемо розгледіти новинки повністю.

Отже, що таке Toyota bZ3? Це електричний седан розмірами як Toyota Corolla (хоча колісна база тут аж 2,88 м), який побудовано на фірмовій платформі e-TNGA. Водночас партнером Toyota виступила китайська компанія BYD, що буде постачати акумулятори типу LiFeP та електромотори: обіцяно дві версії – потужністю 135 кВт (184 «коней») або 180 кВт (245 «коней»). Виробництво електромобіля Toyota bZ3, напевно, теж буде розгорнуто в Китаї.

Поки що невідомо, чи потрапить електричний седан Toyota bZ3 на глобальний ринок, чи залишиться локальною моделлю. Проте відомі загальні плани Toyota по розвитку лінійки bZ – як мінімум, згодом нас очікують великий кросовер та компактний електромобіль.