Як і повідомлялося раніше, Microsoft почала розповсюджувати перше велике оновлення Windows 11 — офіційна назва Windows 11 2022, але нумерація версії залишилася старою, 22H2 (ще з часів, коли такі апдейти для Windows 10 виходили двічі на рік).

Microsoft починає розповсюдження апдейту Windows 11 2022

Хоча офіційно апдейт Windows 11 2022 вийшов ще 20 вересня, але доступ до нього у Windows Update, традиційно для Microsoft, надається поступово, тому цілком імовірно, що система ще кілька днів його може “не бачити”. Якщо чекати вже немає сил, встановити його можна і вручну — завантаживши з офіційної сторінки.

Апдейт вийшов не дуже великим (менше ніж пів гігабайту для більшості користувачів) і, на перший погляд, не несе кардинальних змін в інтерфейсі — навіть обіцяних вкладок у Провіднику ще немає (їх доведеться почекати до жовтня), як і функції Taskbar Overflow у Панелі завдань. Однак був оновлений Task Manager, а в меню “Пуск” тепер можна складати іконки закріплених додатків у папки та обирати один з трьох варіантів його вигляду.

Також в систему додано нову програму — відеоредактор Clipchamp, який виглядає кращим варіантом у порівнянні з попереднім Video Editor.

Microsoft починає розповсюдження апдейту Windows 11 2022

Для користувачів з вадами слуху були додані автоматичні субтитри на рівні системи для будь-якого відео та аудіо (наразі працює лише з англійською мовою). Нову функцію можна знайти в налаштуваннях Settings — Accessibility — Captions, після її активації увімкнути субтитри можна за допомогою гарячих клавіш Win+Ctrl+L. Також для “Оповідача” (Narrator) були додані нові “природні голоси” (увімкнути їх можна в меню Settings — Accessibility — Narrator — Add natural voices), ця функція також доступна лише англійською.

Microsoft починає розповсюдження апдейту Windows 11 2022

Також Microsoft заявляє про підвищення продуктивності та автономності, покращення функції Snap Assist при роботі з клавіатурою та на пристроях з сенсорними екранами, додаткову функціональність для роботи з Bluetooth у Quick Settings в системному треї та оптимізацію режиму Flight Mode.