Свого часу для Windows 10 виходило два великих оновлення щорічно, але для наступної ОС компанія рік тому оголосила нову стратегію: Windows 11 мала отримувати лише один апдейт з новою функціональністю. Він планувався на другу половину року та мав бути суттєвішим за попередні “піврічні” оновлення. Але зараз Microsoft знову змінює підхід.

Відтепер Windows отримуватиме значне оновлення версії лише раз на три роки — наступний реліз відбудеться у 2024 р. (нагадаємо, Windows 11 вийшла у 2021 р.). Це означає, що запланований на 2023 рік реліз під кодовою назвою Sun Valley 3 скасовано — проте не все так погано, як може здаватися.

Microsoft планує випускати контент-апдейти протягом трирічної “паузи”, причому готує підґрунтя для цього у першому великому апдейті Windows 11 22H2 (Sun Valley 2), який очікується восени. В ньому буде реалізовано інструмент з робочою назвою Moments, який дозволить розробнику “викочувати” нову функціональність без необхідності релізу нової версії системи.

Завдяки йому Microsoft планує випустити значну частину нової функціональності зі скасованої Sun Valley 3 протягом 2023 року — тож для звичайних користувачів насправді мало що зміниться. Що ж стосується наступного великого оновлення Windows 11, яке тепер очікується у 2024 р., про нього поки що майже нічого не відомо. І зважаючи на такі зміни в підході до розробки з боку Microsoft, наступного року компанія може знову все “переграти”.