Влітку цього року в Україні стартували офіційні продажі ігрових консолей від Microsoft, спочатку у продажу з’явився Xbox Series S, пізніше мережі магазинів техніки також почали пропонувати Xbox Series X. Проте, як такого офіційного запуску Xbox в Україні не було й консоль навіть не має української локалізації, що прямо суперечить законодавству. З 16 липня набули чинності частина друга та шоста статті 27 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які зобов’язують компанії використовувати українську мову в інтернеті та в інтерфейсах програм.

Тепер, як стало відом з повідомлення в блозі Xbox для інсайдерів, що тестують прошивки консолі, альфа-версія операційної системи XB_FLT_2211NI\22621.2795.221017-2200, яка була опублікована 19 жовтня та почала розповсюджуватися серед тестувальників сьогодні, отримала українську локалізацію.

«Українська мова тепер доступна для вибору як мови консолі. Ви можете помітити деякі проблеми, наприклад, в Магазині, де не все буде показуватися українською мовою. Будь ласка, надішліть відгук у розділі «Повідомити про проблему», якщо ви побачите нелокалізовані рядки або неправильний переклад» – йдеться у примітках до релізу.

Схоже, в Microsoft все ж таки планують офіційний запуск Xbox в Україні, це може статися вже в листопаді, коли вищезгадана версія прошивки піде в реліз.