Великі мережі магазинів техніки готуються продавати відому ігрову консоль Xbox Series S. Передзамовлення на неї збирають, зокрема, Comfy, Moyo та Rozetka. Ціни починаються від 11 999 грн. Очікується, що консоль буде доступною з 28 червня. 

Xbox можна було придбати в Україні й раніше, однак зараз до її продажів готуються потужні учасники ринку, які офіційно працюють з Apple, Samsung та іншими відомими брендами. Moyo вказує, що консоль матиме гарантію від виробника. Comfy анонсували офіційний продаж Xbox великим банером на головній сторінці. 

Як пише AIN.UA, джерело на ринку користувацької електроніки підтвердило старт офіційних продажів. Від офісу Microsoft інформації ще не надходило. 

Невідомо, чи означає це тільки продаж «заліза», чи повноцінний запуск Xbox в Україні. Зараз консолі можуть бути легально ввезені та розмитнені – однак сервіси та екосистема Xbox залишаються недоступними для українських користувачів. Зокрема, гравці не можуть зареєструвати акаунт у своєму регіоні. 

Якщо Xbox офіційно запустять в Україні, користувачі отримають україномовний інтерфейс, зможуть обирати Україну як регіон використання та платити за ігри в гривнях.

Кілька років тому в Microsoft пообіцяли офіційно запустити свої ігрові сервіси у нашій країні. У 2021 році вони підтвердили, що працюють над цим. У травні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров після зустрічі з президентом Microsoft Бредом Смітом у Давосі повідомив, що Xbox офіційно запуститься в Україні, проте не розкрив деталі та строки запуску.