Учора Konami провела онлайнову презентацію, у ході якої нарешті поділилася планами щодо відомої горор-франшизи Silent Hill. І планів у неї виявилося чимало — це насправді тішить, особливо враховуючи те, що остання гра у цьому всесвіті, Silent Hill: Downpour, побачила світ цілих 10 років тому.

Так, зараз у розробці знаходиться ремейк чи не найпопулярнішої частини гри, Silent Hill 2. Над ним працює студія Bloober Team (автори Layers of Fear та The Medium). До роботи також залучені композитор Akira Yamaoka (автор саундтреків перших трьох частин) та Masahiro Ito (дизайнер монстрів у перших трьох частинах, зокрема творець легендарного Пірамідоголового, та художній керівник SH2 та SH3) — тож можна обережно сподіватися, що ремейк збереже дух оригіналу.

Нагадаємо, за сюжетом головний герой James Sunderland приїжджає до загадкового містечка у пошуках власної дружини, від якої він щойно отримав листа — проте річ у тім, що вона померла кілька років тому. Ця подорож цілком очікувано стає все більш заплутаною та моторошною — і перетворює гру на один з найкращих горорів усіх часів.

Дати релізу поки немає, але вже відомо, що новий Silent Hill 2 стане тимчасовим ексклюзивом PlayStation 5 та ПК на перші 12 місяців. Гра розробляється на рушії Unreal Engine, і вже навіть є перший тизер-трейлер.

Крім ремейку SH2, Konami також оголосила кілька нових ігор. По-перше, це Silent Hill: Townfall — гру розробляє студія No Code (автори адвенчур Observation і Stories Untold), видавцем виступить Annapurna Interactive. Анонсуючий трейлер майже нічого не показує, і ніякої додаткової інформації про гру поки немає — розробник обіцяє поділитися нею вже наступного року.

Silent Hill f — ще одна нова частина у франшизі, розробляється студією Neobards Entertainment (заснована колишніми співробітниками Konami та Capcom). За сюжетом події Silent Hill f відбуватимуться в Японії 1960-х р., більше про гру нічого не відомо, є лише невеличкий кінематографічний тизер – без реального геймплею та ігрової графіки, проте дуже атмосферний.

Silent Hill: Ascension — не гра в традиційному сенсі, а незвичний інтерактивний проєкт, в якому гравці впливатимуть на розвиток сюжету. Як він виглядатиме, невідомо — можливо, це буде щось на зразок онлайнового стріму для спільноти гравців (на таку думку наводить тизер, в якому ми бачимо повідомлення в якомусь месенджері з обговоренням наступних дій). У Silent Hill: Ascension вже є офіційний сайт, де розробники обіцяють публікувати нову інформацію по проєкту. Реліз запланований на 2023 р.

І наостанок був продемонстрований тизер фільму Return to Silent Hill. Він стане кіноадаптацією другої частини гри, зніматиме його Christophe Gans – режисер першого фільму Silent Hill (2006), який ми свого часу згадували в статті “12 фільмів за іграми, які не боляче дивитися”. Зйомки фільму розпочнуться у лютому 2023 р., навіть приблизної дати виходу поки що немає.

Повністю подивитися презентацію Konami можна тут: